new

Place to discuss Fedora and/or Red Hat
User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5712
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main » Mon Mar 06, 2006 7:51 pm

Yes. Then I would also suggest doing these things and I can help you with them:

1) Install "apt" and "synaptic" to update your system with all the latest security updates and make software installation a lot easier (you can install ddclient with this tool). Update system to latest.
2) Install and configure ddclient
3) Turn off all unecessary services
4) Check to make sure you have your web server, PHP and MySQL database installed and running
5) Configure your router/firewall to forward your web port(s) to your Linux box (port 80 (and 443 if you want to run a secure site)).
6) Put some content up on your web site.

I would take them in that order.

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5712
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main » Mon Mar 06, 2006 7:55 pm

nowingnoprayer941 wrote:which one??? :?
You want to go into "My Services" and under "Host Level Service" "add host level service". You'll want to add a "Dynamic DNS" entry. Just put in a hostname, select a domain from the pulldown and put in your public IP address and save it. Once you get ddclient installed it will constantly check your public IP address and update your DynDNS record(s) automatically if your IP address changes.

nowingnoprayer941
user
user
Posts: 29
Joined: Mon Mar 06, 2006 6:43 pm

Post by nowingnoprayer941 » Mon Mar 06, 2006 7:59 pm

how do i know my public IP?

nowingnoprayer941
user
user
Posts: 29
Joined: Mon Mar 06, 2006 6:43 pm

Post by nowingnoprayer941 » Mon Mar 06, 2006 7:59 pm

ok i gets the IP for me

nowingnoprayer941
user
user
Posts: 29
Joined: Mon Mar 06, 2006 6:43 pm

Post by nowingnoprayer941 » Mon Mar 06, 2006 8:01 pm

do i want wildcard enabled

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5712
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main » Mon Mar 06, 2006 8:03 pm

Just leave the other boxes alone, only worry about your name and IP for now.

nowingnoprayer941
user
user
Posts: 29
Joined: Mon Mar 06, 2006 6:43 pm

Post by nowingnoprayer941 » Mon Mar 06, 2006 8:04 pm

ok i got that setup now what?

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5712
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main » Mon Mar 06, 2006 8:13 pm

Ok, first on my list of things is to install "apt" and "synaptic" and update your system. This will involve the command line (where I do *all* my work). First of all, who are you logged in as, root? Normally it isn't a good idea to log directly in as root but we'll overlook that for now. Assuming you are already logged in as root open up a shell. You can do this by right clicking on a blank spot on your desktop and click "Open Terminal" on your menu and it should have a root prompt in it (a "#" sign). Copy/paste these commands:

Code: Select all

# rpm -Uvh http://ftp.belnet.be/packages/dries.ulyssis.org/fedora/fc4/i386/RPMS.dries/apt-0.5.15cnc7-1.2.fc4.rf.i386.rpm
# apt-get update
# apt-get dist-upgrade
NOTE: There are only 3 commands above, that first line split because it's so long. Put it all on one line. Don't copy the "#", that's the prompt. The rest of the line is the command. You can copy and paste by selecting the line with your mouse (hold the left button and drag) and you can paste by clicking both left and right buttons simultaneously in the shell window. If you have a middle mouse button you can also just click that button instead of both left and right buttons.

nowingnoprayer941
user
user
Posts: 29
Joined: Mon Mar 06, 2006 6:43 pm

Post by nowingnoprayer941 » Mon Mar 06, 2006 8:21 pm

rpm -Uvh http://ftp.belnet.be/packages/dries.uly ... f.i386.rpm

do i hit enter then the next line? then the line after that?

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5712
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main » Mon Mar 06, 2006 8:23 pm

Yes.

nowingnoprayer941
user
user
Posts: 29
Joined: Mon Mar 06, 2006 6:43 pm

Post by nowingnoprayer941 » Mon Mar 06, 2006 8:25 pm

ok
hey void my mom is making me go to bed since its a school night so can you help me out more tommrow?

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5712
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main » Mon Mar 06, 2006 8:28 pm

Sure thing. School first!

nowingnoprayer941
user
user
Posts: 29
Joined: Mon Mar 06, 2006 6:43 pm

Post by nowingnoprayer941 » Wed Mar 08, 2006 12:37 pm

i have the flu so ill be back when i feel better...

nowingnoprayer941
user
user
Posts: 29
Joined: Mon Mar 06, 2006 6:43 pm

Post by nowingnoprayer941 » Sun Mar 12, 2006 9:05 am

starting to feel better so in a few days i will be back and working on it again :D

nowingnoprayer941
user
user
Posts: 29
Joined: Mon Mar 06, 2006 6:43 pm

Post by nowingnoprayer941 » Wed Mar 15, 2006 3:37 pm

hey void im ready when you are just send me a PM at supercross when your ready and ill come back over here

Post Reply