Slackware 8.1 Sound Problems

Place to discuss Slackware
Post Reply
ThePreacher
scripter
scripter
Posts: 61
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:43 am
Location: Kansas City
Contact:

Slackware 8.1 Sound Problems

Post by ThePreacher » Wed Jan 29, 2003 3:06 am

Im in a question asking mood so here goes. I installed Slackware 8.1 on my laptop and have found that the sound was not configured automatically when I installed like it was when I installed Red Hat 8.0, and Mandrake 9.0. How would I go about configuring sound in Slackware?

User avatar
Calum
guru
guru
Posts: 1349
Joined: Fri Jan 10, 2003 11:32 am
Location: Bonny Scotland
Contact:

Post by Calum » Wed Jan 29, 2003 4:19 am

what sound card do you have, and more specifically, is it a soundcard that can use ALSA?

X11
guru
guru
Posts: 676
Joined: Sun Jan 19, 2003 11:09 pm
Location: Australia
Contact:

Post by X11 » Wed Jan 29, 2003 5:02 am

Im not to sure of this, but you might want to poke around with the /etc/rc.d/rc.modules and things like esd and alsa, and Open Sound System.

Master of Reality
guru
guru
Posts: 562
Joined: Thu Jan 09, 2003 8:25 pm

Post by Master of Reality » Sun Feb 16, 2003 5:57 pm

i thought there was a curses based app to help setup sound. I've always compiled my own sound module so i'm not sure/

X11
guru
guru
Posts: 676
Joined: Sun Jan 19, 2003 11:09 pm
Location: Australia
Contact:

Post by X11 » Tue Feb 18, 2003 12:24 am

Well i dont think there is, basicly you need to enable the module for your sound card in /etc/rc.d/rc.modules

of its an intel 810 chipset, add the following llines:
/sbin/modprobe i810_sound
/sbin/modprobe ac97
/sbin/modprobe ac97_codec

if you are unsure of what module you use look in the file, or check your /lib/modules/kernel-version/drivers/sound

Post Reply