VMware: vmmon will not load

Discuss Applications
Post Reply
X11
guru
guru
Posts: 676
Joined: Sun Jan 19, 2003 11:09 pm
Location: Australia
Contact:

VMware: vmmon will not load

Post by X11 »

Hello,

I have installed vmware on n00buntu with my home brewed 2.6.12.4-kintaro kernel. vmware-config.pl runs all fine an dandy but then vmmon shits itself when the services start and the modules are loaded.

from the services trying to start after vmware-config... from dmesg...

Code: Select all

vmmon: module license 'unspecified' taints kernel.
/dev/vmmon[15276]: Module vmmon: registered with major=10 minor=165
/dev/vmmon[15276]: Module vmmon: initialized
/dev/vmmon[15288]: Module vmmon: unloaded
/dev/vmmon[15499]: Module vmmon: registered with major=10 minor=165
/dev/vmmon[15499]: Module vmmon: initialized
/dev/vmnet: open called by PID 15560 (vmnet-bridge)
/dev/vmnet: hub 0 does not exist, allocating memory.
/dev/vmnet: port on hub 0 successfully opened
bridge-eth0: enabling the bridge
Unable to handle kernel NULL pointer dereference at virtual address 00000069
 printing eip:
c02187da
*pde = 00000000
Oops: 0000 [#1]
PREEMPT
Modules linked in: vmnet parport_pc vmmon af_packet aes_i586 cryptoloop loop smb fs nls_utf8 vfat fat nls_cp437 isofs udf powernow_k8 cpufreq_userspace cpufreq_o ndemand cpufreq_powersave pcmcia video button battery container ac sd_mod ipv6 u sb_storage usbhid ohci1394 yenta_socket rsrc_nonstatic pcmcia_core sis900 mii eh ci_hcd ohci_hcd usbcore snd_intel8x0 snd_ac97_codec snd_pcm_oss snd_mixer_oss sn d_pcm snd_timer snd soundcore snd_page_alloc i2c_sis96x i2c_core shpchp pci_hotp lug sis_agp agpgart pcspkr rtc evdev joydev tsdev md dm_mod sr_mod sbp2 scsi_mod  ieee1394 psmouse mousedev lp parport ide_cd cdrom ext3 jbd ide_disk ide_generic  via82cxxx trm290 triflex slc90e66 sis5513 siimage serverworks sc1200 rz1000 pii x pdc202xx_old opti621 ns87415 hpt366 hpt34x generic cy82c693 cs5530 cs5520 cmd6 4x atiixp amd74xx alim15x3 aec62xx pdc202xx_new ide_core unix thermal processor fan capability commoncap
CPU:    0
EIP:    0060:[<c02187da>]    Tainted: P      VLI
EFLAGS: 00010246   (2.6.12.4-kintaro)
EIP is at sk_alloc+0xc/0xc3
eax: 0000000e   ebx: dd798e0c   ecx: db541400   edx: 00000020
esi: 00000001   edi: 00000000   ebp: db541400   esp: c58e5e10
ds: 007b   es: 007b   ss: 0068
Process vmnet-bridge (pid: 15560, threadinfo=c58e4000 task=c861c560)
Stack: dd798e0c dd798e00 00000000 db541400 decb2066 00000010 00000020 00000001
       00000000 dd798e0c db541405 dd798e11 decb2261 dd798e00 decb3020 dd798e0c
       db541400 dd798e00 00000000 dd798e00 c021e424 dd798e00 00000001 db541400
Call Trace:
 [<decb2066>] VNetBridgeUp+0xbe/0x1ae [vmnet]
 [<decb2261>] VNetBridgeNotify+0xb7/0x120 [vmnet]
 [<c021e424>] register_netdevice_notifier+0x3e/0x53
 [<decb1a27>] VNetBridge_Create+0x79/0x235 [vmnet]
 [<decaf489>] VNetFileOpIoctl+0x159/0x42d [vmnet]
 [<c013ef31>] handle_mm_fault+0x73/0x129
 [<c01118b2>] do_page_fault+0x17b/0x4bc
 [<c014a42b>] dentry_open+0x130/0x201
 [<c015ac3d>] do_ioctl+0x55/0x66
 [<c015aeed>] vfs_ioctl+0x17e/0x18c
 [<c015af41>] sys_ioctl+0x46/0x61
 [<c0102c73>] sysenter_past_esp+0x54/0x75
Code: fb f8 ff ba f2 ff ff ff 85 c0 b8 00 00 00 00 0f 44 d0 81 c4 90 00 00 00 89  d0 5b 5e 5f 5d c3 55 57 56 53 8b 74 24 1c 8b 54 24 18 <8b> 46 68 85 c0 74 0b 52  50 e8 20 0c f2 ff 5f 5d eb 0b 52 ff 76
 <6>note: vmnet-bridge[15560] exited with preempt_count 1
scheduling while atomic: vmnet-bridge/0x10000001/15560
 [<c02704b1>] schedule+0x43/0x502
 [<c027113d>] cond_resched+0x22/0x43
 [<c013d8b1>] unmap_vmas+0x17c/0x1e6
 [<c01414df>] exit_mmap+0x64/0x12d
 [<c011425c>] mmput+0x20/0x8b
 [<c01183a3>] do_exit+0xf5/0x338
 [<c0103df6>] do_trap+0x0/0xc7
 [<c0111a6f>] do_page_fault+0x338/0x4bc
 [<c0111aab>] do_page_fault+0x374/0x4bc
 [<c01126b6>] recalc_task_prio+0xf9/0x105
 [<c0127450>] autoremove_wake_function+0x18/0x3a
 [<c0270701>] schedule+0x293/0x502
 [<c02708b2>] schedule+0x444/0x502
 [<c027095d>] schedule+0x4ef/0x502
 [<c02709b6>] preempt_schedule+0x46/0x58
 [<c011687e>] release_console_sem+0xca/0xd0
 [<c0111737>] do_page_fault+0x0/0x4bc
 [<c0103753>] error_code+0x4f/0x54
 [<c02187da>] sk_alloc+0xc/0xc3
 [<decb2066>] VNetBridgeUp+0xbe/0x1ae [vmnet]
 [<decb2261>] VNetBridgeNotify+0xb7/0x120 [vmnet]
 [<c021e424>] register_netdevice_notifier+0x3e/0x53
 [<decb1a27>] VNetBridge_Create+0x79/0x235 [vmnet]
 [<decaf489>] VNetFileOpIoctl+0x159/0x42d [vmnet]
 [<c013ef31>] handle_mm_fault+0x73/0x129
 [<c01118b2>] do_page_fault+0x17b/0x4bc
 [<c014a42b>] dentry_open+0x130/0x201
 [<c015ac3d>] do_ioctl+0x55/0x66
 [<c015aeed>] vfs_ioctl+0x17e/0x18c
 [<c015af41>] sys_ioctl+0x46/0x61
 [<c0102c73>] sysenter_past_esp+0x54/0x75
/dev/vmnet: open called by PID 15575 (vmnet-natd)
/dev/vmnet: hub 8 does not exist, allocating memory.
/dev/vmnet: port on hub 8 successfully opened
/dev/vmnet: open called by PID 15583 (vmnet-netifup)
/dev/vmnet: hub 1 does not exist, allocating memory.
/dev/vmnet: port on hub 1 successfully opened
/dev/vmnet: open called by PID 15584 (vmnet-netifup)
/dev/vmnet: port on hub 8 successfully opened

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5716
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main »


X11
guru
guru
Posts: 676
Joined: Sun Jan 19, 2003 11:09 pm
Location: Australia
Contact:

Post by X11 »

Nope. I looked around on the VMware website for patches and stuff, did a little googling and I couldn't find much.

Thanks, I will try it.

X11
guru
guru
Posts: 676
Joined: Sun Jan 19, 2003 11:09 pm
Location: Australia
Contact:

Post by X11 »

W000ttt7!!!

Its working.

I <3 VoidMain

Post Reply