webalizer and countries

Discuss Applications
Post Reply
User avatar
Basher52
guru
guru
Posts: 912
Joined: Wed Oct 22, 2003 5:57 am
Location: .SE

webalizer and countries

Post by Basher52 » Fri Nov 19, 2010 5:23 pm

Is there a way to get this country thing to work better?

.se is Sweden, anyone knows that but .com could also be Swedish like .se can be commercial too. Or is the country thing only divided by the suffix of the domain name?

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5712
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main » Fri Nov 19, 2010 5:39 pm

TLD.

http://www.panix.com/web/faq/logs/webalizer_interp.html
Countries are determined based on the top level domain of the requesting site. This is questionable however, as there is no longer strong enforcement of domains as there was in the past. A .COM domain may reside in the US, or somewhere else. An .IL domain may actually be in Israel, however it may also be located in the US or elsewhere. A large percentage may also be shown as Unresolved/Unknown because a fairly large percentage of dialup and other customer access points do not resolve IP addresses to a name, and so are left as an IP address. If you are not doing name resolution in your reports, all hits will be recorded as Unresolved/Unknown here.

User avatar
Basher52
guru
guru
Posts: 912
Joined: Wed Oct 22, 2003 5:57 am
Location: .SE

Post by Basher52 » Fri Nov 19, 2010 6:14 pm

so it was like I thought, not very useful
lol
thx for clearing that up dude :)

Post Reply