help me with xine please:)

Discuss Applications
Post Reply
SuSELinux
user
user
Posts: 37
Joined: Mon Jul 14, 2003 2:08 am
Location: Vancouver, Canada
Contact:

help me with xine please:)

Post by SuSELinux »

I'm using xine to watch DVD's in SuSE 8.2

I've got the playback working ok, but I have no sound. Anyone know what to do, or what the problem might be.

I have only skimmed the configuration of xine, so even if your fix seems basic please speak up

Also I was to understand that there is a script you can use to clean up the chopiness of DVD playback??


thanks :( :) :D (im getting happier)

Maniaman
scripter
scripter
Posts: 94
Joined: Tue Mar 11, 2003 5:10 pm

Post by Maniaman »

Is your DVD drive hooked to the sound card?

SuSELinux
user
user
Posts: 37
Joined: Mon Jul 14, 2003 2:08 am
Location: Vancouver, Canada
Contact:

Post by SuSELinux »

Maniaman wrote:Is your DVD drive hooked to the sound card?
It is, because I can play music CD's

User avatar
Calum
guru
guru
Posts: 1349
Joined: Fri Jan 10, 2003 11:32 am
Location: Bonny Scotland
Contact:

Post by Calum »

to be honest my solution is to use ogle.

i was having similar problems in mplayer with dvds, ogle fixed them (though i have to run it in blackbox to keep cpu overhead low)

SuSELinux
user
user
Posts: 37
Joined: Mon Jul 14, 2003 2:08 am
Location: Vancouver, Canada
Contact:

Post by SuSELinux »

But I don't WANNNNNA!

I tried to install ogle, There page by the way is very well organized, they have a list of Libs that you will need to fill the dependancies, I really like that.

Only thing is that The dependancies have dependancies! AHHHHHHHHHH! F#%KN Linux!

Oh MY GOD Did actually say that?!

OK I'll try it !

Thanks for the help again

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5716
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main »

Or you could "apt-get install ogle" (if you have apt for SuSE installed that is). :)

User avatar
Calum
guru
guru
Posts: 1349
Joined: Fri Jan 10, 2003 11:32 am
Location: Bonny Scotland
Contact:

Post by Calum »

i had the same problem installing it in mandrake if i recall correctly, now i have red hat, i just used apt

SuSELinux
user
user
Posts: 37
Joined: Mon Jul 14, 2003 2:08 am
Location: Vancouver, Canada
Contact:

Post by SuSELinux »

Void Main wrote:Or you could "apt-get install ogle" (if you have apt for SuSE installed that is). :)
Im workn' on it :D

Linux Frank
administrator
administrator
Posts: 239
Joined: Fri Jan 10, 2003 2:06 pm

Post by Linux Frank »

I had sound issues with Xine in KDE. I believe I had to try and disable aRTs each time. I gave up and used Gnome which seemed to cure it (this is from memeory). However that was Mandrake. I don't like Xine. it feels too unstable, I prefer Ogle for DVD.

Never had a prob with Installing OGLE (except once in RH I had to edit the configuration file as it looked to the wrong place for my DVD).

SuSELinux
user
user
Posts: 37
Joined: Mon Jul 14, 2003 2:08 am
Location: Vancouver, Canada
Contact:

Post by SuSELinux »

I tried Mplayer

it said that I was missing audio codec 0x2000

Like xine the DVD plays normally (rather well actually) but NO SOUND!! :evil: :shock:

could Xine be missing the same codec??

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5716
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main »

SuSELinux wrote:I tried Mplayer

it said that I was missing audio codec 0x2000
On the MPlayer codec matrix it would appear that you need liba52 installed. But I can't guarantee this will solve your problem. Have you tried opening a mixer and turning your volume up? :)

User avatar
Calum
guru
guru
Posts: 1349
Joined: Fri Jan 10, 2003 11:32 am
Location: Bonny Scotland
Contact:

Post by Calum »

well what i would try first although it's a real gui kid answer, is right click in K file manager and see what codecs it is encoded with, then install the relevant codecs from here:
http://www1.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/codecs/

Maniaman
scripter
scripter
Posts: 94
Joined: Tue Mar 11, 2003 5:10 pm

Post by Maniaman »

I've been having some xine sound problems myself. I';ve tried watching mpeg videos and never can get any sound. Using KDE and Mandrake 9

Post Reply