yum update then hangs on reboot

Place to discuss Fedora and/or Red Hat
Post Reply
User avatar
Basher52
guru
guru
Posts: 918
Joined: Wed Oct 22, 2003 5:57 am
Location: .SE

yum update then hangs on reboot

Post by Basher52 » Thu Jun 04, 2009 8:54 am

I made an update today again and since I got a new kernel the other day I rebooted, but now it just hangs on GRUB Loading Stage2...
Anyone knows what to do?

been googling but havent seen anything I kinda like

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5716
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main » Thu Jun 04, 2009 5:33 pm

Do you ever get to the grub menu with the choice of kernels? Sounds like you might have to boot into rescue mode (from install/rescue CD/DVD), mount the file systems when it asks and then run /sbin/grub-install /dev/sda. Not sure why grub would have gotten horked up though.

User avatar
Basher52
guru
guru
Posts: 918
Joined: Wed Oct 22, 2003 5:57 am
Location: .SE

Post by Basher52 » Thu Jun 04, 2009 9:59 pm

No I don't get any menu it just hangs after I get that text.
I tried what you told me and it says:

/sbin/grub: Not found.
but I can see it in the /sbin directory.


UPDATE: As I mounted the sysimage and tried this it took me a whole day to figure it out lol
As I stand in the /mnt/sysimage dir. I chrooted this directory and after that the grub-install worked :)
It's up and running again

Thanks :D

Is this the greatest place in the universe for Linux help or what? :P

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5716
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main » Fri Jun 05, 2009 6:32 am

Man I'm sorry, forgot to tell you to chroot /mnt/sysimage!!

User avatar
Basher52
guru
guru
Posts: 918
Joined: Wed Oct 22, 2003 5:57 am
Location: .SE

Post by Basher52 » Fri Jun 05, 2009 6:34 am

hehe no problem.
But i sure was scared that i would do something wrong and mess it up more :P

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5716
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main » Fri Jun 05, 2009 12:02 pm

If I recall I believe it actually now might say to chroot after mounting sysimage to work on the system when booting in rescue mode. Could be wrong.

User avatar
Basher52
guru
guru
Posts: 918
Joined: Wed Oct 22, 2003 5:57 am
Location: .SE

Post by Basher52 » Fri Jun 05, 2009 12:16 pm

Can't say I saw that, but I can be wrong and I got no proof either
lol

Post Reply