smb protocol Konqueror

Place to discuss Gentoo
Post Reply
Master of Reality
guru
guru
Posts: 562
Joined: Thu Jan 09, 2003 8:25 pm

smb protocol Konqueror

Post by Master of Reality » Sat Jan 07, 2006 10:54 am

How would i go about making konqueror able to use smb protocol? ...wow that was an interesting sentence. When i try smb://blah it tells me that the smb protocol is not supported. I would like to "support" it.

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5716
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main » Sat Jan 07, 2006 1:25 pm

You need to make sure you have kio_smb.so installed. I don't know how to do that on Gentoo but it's part of the kdebase package in Fedora and resides in the /usr/lib/kde3 directory.

Master of Reality
guru
guru
Posts: 562
Joined: Thu Jan 09, 2003 8:25 pm

Post by Master of Reality » Tue Feb 07, 2006 1:55 pm

in case anyone wants to know... konqueror needs to be compiled with USE=samba set

Post Reply