backtrace?

Discuss Programming
Post Reply
worker201
guru
guru
Posts: 668
Joined: Sun Jun 13, 2004 6:38 pm
Location: Hawaii

backtrace?

Post by worker201 » Tue Jun 14, 2005 2:41 pm

I had a segfault when running transcode the other day, and the guys on the transcode users mailing list were interested in seeing a backtrace. I took a quick google browse, and found out that backtrace is one of the gdb functions. Can anyone tell me how to do this?

User avatar
Void Main
Site Admin
Site Admin
Posts: 5715
Joined: Wed Jan 08, 2003 5:24 am
Location: Tuxville, USA
Contact:

Post by Void Main » Tue Jun 14, 2005 2:50 pm

They probably want something like this:

http://itdp.fh-biergarten.de/~itdp/html ... 00021.html

That is, run it through gdb.

worker201
guru
guru
Posts: 668
Joined: Sun Jun 13, 2004 6:38 pm
Location: Hawaii

Post by worker201 » Tue Jun 14, 2005 2:57 pm

Thanks, running that right now. Of course I didn't build transcode with any debugging options, so we'll see what I get...

Post Reply